torstai 7. elokuuta 2014

Hyvää kiertoon :]

Otin omaa aikaa ja hilpaisin autolla äiteen luokse yökylään. Sanan varsinaisessa merkityksessä. Ensin hain ystävän kotoaan ja ajettiin toisen ystävän luo vähän kauemmaksi. Iltapäivä ja ilta kuluikin siellä kuin siivillä ja äidin viereen kömmin nukkumaan vasta puolen yön jälkeen. Kauempana asuva ystävä asuu peltojen ja metsien keskellä kavereina lukuisia hevosat, hänen omansa mukaan luettuna. Sainkin hienon tilaisuuden nousta ratsaille. Ensin käyntiä kolme kilsan maastolenkillä ja lopuksi ravit ja laukat kentällä. Pakko myöntää, että puitteet olivat mahtavat! Kenttäkin niin iso että suurempikin ryhmä mahtui seilaamaan ees taas. Tallit siistit ja hevoset komeat! Oli super siistiä päästä taas harjoittelemaan laukkaa, varsinkin kun viime kerralla tipahdin kyydistä. Tälläkin kertaa kyllä pari pidempää laukkapätkää riittivät minulle. Hevonen alkoi käydä kierroksilla ja lisäsi vauhtia niin, että minua rupesi jännittämään. Nyt kuitenkin oman vartalon hallinta oli jo selkeästi parantunut ja tasapaino pysyi, ei hyvin, mutta paremmin eikä kyydissä pysyminen ollut enää valtavaa taistelua.

Hevostelun jälkeen tehtiin yhdessä ruokaa ja jälkkäriä, juteltiin, juoruttiin ja naurettiin paljon. Asun "kaukana" kaikista ystävistäni, joten nämä kiireettömät illat ja naurut ovat kultaakin kalliimpia.! Samalla sitä aina oppii uutta. Varsinkin ruokapuolella. Paria jälkiruokaohjetta rikkaampana olen ilahduttanut omia perheenjäseniäni heti kotiin päästyäni :]

Herkullisen hyvä rahka
2 hengelle:
Purkki kermaa
Purkki maitorahkaa
Puoli purkkia kermaviiliä
Luraus Agave-siirappia
Tuoreita marjoja/pakastemarjoja

Heitä jääkaappikylmä kerma blenderiin ja suristuta sen aikaa, että kerma vaahdottuu. Lisää joukkoon rahka, kermaviili sekä siirappi. Surauta blenderissä ja lopuksi lisää marjat ja surauta uudestaan. Tarjoa heti tai siirrä jääkaappiin odottamaan. Agave-siirappi on niin maukasta ettei rahka tarvitse muuta makeutusta, pienikin määrä siirappia siis riittää! Isommalle porukalla tuplaa määrät. Maku on pehmeä ja rakenne smoothiemäinen. Mahtava jälkkäri!

Banaanihyvä 
(ystävällä oli tähän joku hauska nimikin, mutta muisti vienyt mennessään)
Pakasta banaania siivuina tai paloina, annan jäätyä n. 4 tuntia.
Laita jäätyneet banaanit blenderiin, päälle ripaus vaniljaa ja surauta tasaiseksi massaksi.
Tarjoile tuoreiden vadelmien kanssa. Halutessasi lisää soija- tai mantelimaitoa luraus sekaan ennen blendausta. Näin saat massasta juoksevampaa. Auttaa esim. tilanteessa jolloin banaani on ollut liian pitkään pakastimessa. Ihan superhyvää ja toimii jäätelön korvikkeena. Tarjosinpa lapsosellekin ja hyvin maistui :]

Ja lopuksi ohje sämpylöihin jotka ovat juuri paistumassa uunissa..

Pumpulat
5 desiä vettä tai maitoa (voi myös tehdä sekoituksen)
1 pussi kuivahiivaa
2 pientä porkkanaa
Suolaa
Siirappia
Juustoraastetta
Vehnäjauhoja

Lämmitä neste 42 asteiseksi ja liota joukkoon kuivahiiva. Nesteen lämpötilan saa kätevästi mitattua esim. paistimittarilla. Heitä sekaan porkkanaraaste, n. puoli desiä juustoraastetta, loraus siirappia sekä n. puoli teelusikallista suolaa. Sitten vaivaa joukkoon jauhot. Taikina saa jäädä tahmeaksi, liika jauhomäärä tekee pumpuloista kovia. Peitä astia liinalla ja kohota (esim mikrossa) 30min. Sitten lusikoi taikina kahdeksitoista kasaksi leivinpaperille ja annan kohota liinan alla vartin ajan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa kunnes pumpulat ovat kauniin ruskeita. Meillä nämä pumpulat saavat tänään täytteeksi savustimessa porisevaa ylikypsää possua ja raikasta salaattia.


Pitäkää niistä ystävistänne kiinni ja huomioikaa heitä aina välillä! Jos saat jotain "hyvää", oli se sitten lahja tai ele, niin anna hyvän kiertää ja ilahduta muita. Tee pieniä juttuja, saat niillä suuren vaikutuksen aikaiseksi. Ja jos tulee huolia, niin käsitelkää ne asiat. Pieniäkään asioita ei kannata lakaista maton alle muhimaan! On helpompi mennä ihmissuhteissa eteenpäin kun mielipahalle ja harmille ei jätä ylimääräistä tilaa :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti