maanantai 25. elokuuta 2014

Viime viikkoina


Arabian kulho 1,50€
Keltaiset puulaatikot 2,50€kpl
Kirpputorilöytöjen esittelyä jälleen kerran. Lähdin etsimään lapsoselle pöytä/tuoli-settiä, mutta palasin kotiin ihan jotain muuta mukanani. Arabian kulho, vetoisuudeltaan varmaan n. 1,5l, oli pakko saada mukaan! Hauska kuviointi ja hinta ihan päätähuimaavat 1,5€. Rakastan sitä, että ihmiset ovat järkeviä hinnoitellessaan tuotteitaan, kulho nimittäin on elämää nähnyt. Itselleni se on kolhuista ja naarmuista huolimatta aarre. Tätä en anna puolisolle uunikäyttöön, nimittäin edellinen kirppariaarre meni hajalle uunissa möö! No mutta, onneksi näitä aarteita on kirpputorit pullollaan :]

Toinen hauska löytö oli nämä keltaiset puulaatikot. Niilläkin hintaa huimat 2,50€kpl. Piti pariin kertaan tarkistaa hintalappu, koska yleensä tällaisista laatikoista pyydetään reippaasti yli 10€ kappaleeltaan. Nämä pirteät keltaiset muuttivat asumaan työheeneeseen. Käyttötarkoitus on vielä kysymysmerkin alla. Kenties säilytyslaatikoiksi tai sitten "kirjahyllymäisesti" käyttöön. Jätän asian hautumaan. Lapsonen puolestaan keksi näille heti käyttöä, kuten kuvasta näkyy :]

Aamupala
Ruokailut ovat lähiaikoina menneet miten sattuu ja voinnistahan sen aina huomaa, kun jotain muutettavaa tottumuksiin taas soisi tapahtuvan. Tässä kaksi hyvää ääriesimerkkiä viikonlopulta. Puolison sisko on velho leipomaan, tälläkin kertaa hänen kätösissään syntyi mielettömän hyvää porkkanakakkua perjantaille. Kakusta jäi reilusti vielä yli joten nakerrettiin sitä sitten lauantain ja sunnuntain aamupalalla. Taisin minä päälle jotain leipääkin, mutta sanotaan tätä vaikka etelä-eurooppalaiseksi aamupalaksi. Ainakin Espanjassa törmää makeisiin aamiaisiin. Kaveriksi mocca masterilla pyöräytettyä kahvia ja avot, että suu napsas!
Aamupuuro
Puolison äidiltä taas opin tällaisen aamiaisversion. Veteen keitetyn kaurapuuron kaveriksi lisätty maustamatonta jogurttia, itsetehtyä mustaviinimarjamehua ja pellavasiemenrouhetta. Kuulostaa ihan överi-terveelliseltä, mutta maistui oikeasti tosi raikkaalle ja maittavalle. Ja vaikka tuon jogurtin ja kaurapuuron yhdistelmä oli villi, niin se oikeastaan toimi aika hyvin ja erilaisilla mehuilla saa mukavasti tuunattua!

Kaikkea sitä oppii. Minä kun luulin itse olevani ihan hassu ruokailutavoiltani, kun tykkään syödä ruisleipää jäätelön kanssa, mutta kyllä ne muutkin osaa :]

Rieskaa

Rieskaa on tullut taas tehtyä uudestaan ja uudestaan. Huomaan noin joka kolmannella kerralla unohtaneeni taas edellisillä kerroilla leivinjauheen taikinasta. Ihmettelinkin miten viikon takaiset rieskat olivat niin latteita ja koppuraisia. Viikolla sitten uudestaan kun kokeilin ja leivinjauheella, niin lopputulos oli mukavan kuohkea ja leipämäinen vaikka rieska jääkin ohueksi. Sama pää kevät talvet, saa nähdä muistanko tätä juttua seuraavalla kerralla kun tekee mieli rieskaa.. Ruoanlaitossa muutenkin olen jotenkin jumittunut. En keksi mitä laittaisin, enkä sitten mitään oikein tahdo saada aikaiseksi. Tänään pitkästä aikaa, kun yritän lapsosta totuttaa kotiruokaan, tein makaronilaatikkoa. Kohta selviää meneekö sekin annos koiralle annettavaksi. Lapsonen nimittäin ei tahdo huolia minun tekemiä ruokia, purkkiruoka kelpaa paremmin. Olenkin vähän huijannut pakkaamalla kotiruokaa pilttipurkkeihin kerta-annoksina ja lapsosen nähden kaapinut purkista lautaselle lämmitystä varten. Välillä toimii, aina ei. Mikä tähänkin sitten avuksi? Vai pitääkö ihan lähteä hiomaan kokkaustaitoja..

Toinen iso ja hankala asia on ollut yöt. Lapsonen nukkuu levottomasti, heräilee usein ja mönkii valittaen. Rinnalle olen saanut aina rauhoittumaan, mutta oma jaksaminen on ollut koetuksella ja väsymys painaa päälle. Eilen sitten päätin, että nyt saa riittää ja vieroitan rinnalta kokonaan jos se onkin syynä levottomuuteen. Tapanani kun on mennä perse edellä puuhun ja sitten miettiä mitä tulikaan tehtyä. Ilta ja yö olivat suoraan sanottuna kurjia. Lapsonen itki, tosin onneksi paljon lyhyempään kuin odotin. Ja minua ahdisti ja itketti. Mietin mitä tulikaan tehtyä ja aamulla ahdisti niin, että värit meinasivat muuttua harmaiksi. Lapsonenkaan ei ollut oma itsensä. Yleensä aamuisin niin nauravainen ihminen oli totinen ja vähäpuheinen. Ehdinpä terapeutillekin itkeä asiaa ja kotiin päästyäni tutkin netistä Imetys ry:n sivuja ja huokaisin helpotuksesta. Ei minun tarvitse imetystä lopettaa vain koska neuvolan täti on sitä mieltä, että tissi pois siltä pojalta ja sassiin. Otetaan ihan rauhassa ja pakitetaan niin, että otetaan tutti mukaan yörutiineihin. Jos sillä vaikka saisi turhan tissillä roikkumisen öiltä minimiin. Värit palasivat päivään ja helpotus valahti koko kroppaan. Viime viikot ovat olleet todella rankkoja minulla ja nyt ei ole aika luopua näin tärkeästä asiasta. Kiitos tuesta, tiedätte kyllä ketkä :]

Viimeiset mansikat
Ihanat herukat



















Viime viikolla lapsoselle nousi kuume ja piti lähteä apteekkiin särkylääkettä ostamaan. Apteekki sijaitsee torin varrella ja huomasin torilla kojun jossa oli myynnissä kaikennäköistä marjoista vihanneksiin. Lähemmäksi päästyäni ihastuin näkemiini mansikoihin. Niin nättejä! Kysyin onko makosia ja setä antoi maistaa. Kotimaisia ja melko maukkaitakin. Tulipa sitten ostettua litra ja se mihin kiinnitin eniten huomiota oli tapa millä myyjä käsitteli marjoja, kuin kultaa. Varovasti nosteli kauhalla kippoon ja vielä lopuksi nosteli huonoja pois kyydistä. Ihailtavaa! Ostinpa vielä kipollisen pensasmustikoitakin ja hyvällä mielellä ja ruokahalulla pistelin poskeen. Tarjosin lapsosellekin, mutta hän mieluummin syötti niitä minulle kuin itse maisteli. Valkoherukoita taas päästiin maistelemaan lapsosen mummilassa. En muista milloin viimeksi niitä olisin syönyt. Melkeinpä parempia kuin punaherukat. Vaikka mustia ei kyllä voita mikään! Mikä on sinun suosikkisi?

Kirpputorin koira kärry

Loppukevennyksenä tänään kirpparilta bongattu super sympaattinen juttu, koira kärry awh! Siis perus ostoskärry jonka pohjalle oli taiteltu viltti. Miksi tällaisia ei näe missään muualla?? Todellakin joku kerta lähdetään lapsosen ja Hertan kanssa tuonne uudestaan, kun niin hienot puitteet koiriakin ajatellen :] Hyvä mieli tuli! Mikä asia sinua hymyilytti kun viimeksi kävit asioilla jossain?

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Ihania kirpparilöytöjä! Sananmukaisesti löytöjä, kun hinnatkin olivat kohdallaan - tai jos en sanoisin jopa alakanttiin!

    VastaaPoista
  2. Eikö! :) Mä olen ihan jäänyt koukkuun tähän touhuun. Kunhan en innostuisi liikaa ja kaapit täyttyisi turhasta rojusta..

    VastaaPoista