perjantai 3. maaliskuuta 2017

Almonds

Koska aina pitää olla jotain  säätöä ja projektia, niin tämän vuoden teemana on NoPoo. Kyseessä siis shampooton elämä. 

Minulla on pitkät luonnonkiharat hiukset. En ole enää vuosiin käsitellyt niitä ja vältän suoristusraudan käyttöä kuin ruttoa (kerran vuodessa ehkä hairahdun). Föönaaminenkin on erittäin harvinaista. Olen ostanut tusinoittain erilaisia hoitotuotteita ja harjoja, mutta hiukseni ovat edelleen älyttömän kuivat. Luonnonkihara pahentaa asiaa entisestään. En edes uskalla laskea miten paljon rahaa olen laittanut viemäristä alas.


Viime joulu oli taas vähän hankala monella eri tasolla ja selkeästi näiden joulujen jälkeen (kahden vuoden välein) aloitan projekteja. Tällä kertaa jätin shampoon ja hoitoaineen kokonaan pois. Aloitin tai siis lopetin joskus joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja siirryin pelkkiin vesipesuihin.


Hiuspohja rasvaantui ja rasvaantuu edelleen todella herkästi ja aluksi käytinkin raakaa kananmunan keltuaista yhden tai kahden viikon välein shampoon korvikkeena. Joidenkin kokemusten mukaan hiuksiin jää ikävästi kananmunan haju, mutta itse en tällaista vaikutusta huomannut. Toinen aavistuksen ikävämpi asia on hyytyneet valkuaisklöntit hiuksissa. Vaikka kuinka hiuksia huuhtelee niin pieniä klönttejä silti löytyy. Muutoin keltuainen toimi todella hyvin. Hiuksista tuli puhtaat ja minun kohdalla taas liian puhtaat. Meni viikko tai pari ennenkuin hiuspohja taas rasvoittui niin ettei olisi kutittanut tai hilseillyt. 


Nyt kun on mennyt reilu pari kuukautta, niin pahin liimaletti-vaihe on mennyt ohi mutta ei nämä edelleenkään ole tasapainossa. Hiuspohja on täynnä "pölyä" ja joka harjauksen jälkeen hiusharja näyttää siltä kuin sitä ei olisi pesty vuoteen. Latvat ovat myös edelleen aika kuivat. Mutta jostain luin, että 4kk olisi sellainen maaginen rajapyykki joten aion jatkaa projektiani. Kananmunan käytön jätin kuukausi sitten myös pois ja eiliseen asti pesin pelkällä vedellä. Eilen kokeilun ja vaihtelun vuoksi liotin kuumassa vedessä tuoretta inkivääriä ja hunajaa ja käytin "pesuaineena". En taida kokeilla uudestaan koska en huomannut mitään vaikutusta. Plaa. 

Shampoopesuista kaipaan täydellistä puhtauden tunnetta, sitä että shampoo vaahtoaa ja tuoksuu ihanalta. Mutta en kaipaa pitkiä suihkuja joissa shampoon jälkeen hiukset oli aina käsiteltävä hoitoaineella että ne saisi harjattua. Ehkä tämä taas tästä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti