sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Rosollipiirakka

Parempaa kuin nimi antaa ymmärtää :]



Löysin ohjeen puolison mummin Eeva-lehdestä. Helppo, mutkaton ja ajankohtainen sapuska ja juuri sopiva ystävien kanssa jaettavaksi. Niin ja makukin oikein mainio!

Pohja
3,5 dl spelttijauhoja
125g voita
0,5tl suolaa
1rkl kylmää vettä

Täyte
600g juureksia: punajuuria, bataattia, porkkanoita
3dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
0,5dl tuoretta timjamia
150g pehmeää vuohenjuustoa

Sekoita jauhot, pehmeä voi, suola ja kylmä vesi. Pyörittele taikinaksi ja laita kelmutettu pallo jääkaappiin tekeytymään.

Kuori, kuutioi ja keitä juurekset napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä juurekset. Punajuuret kannattaa keittää erikseen. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24cm kokoisen vuoan pohjalle. Sekoita ruokakerma ja kananmunat, lisää nesteeseen silputtu timjami sekä mausteet ja kaada pohjan päälle. Lopuksi ripottele juurekset ja vuohenjuusto ja paista uunissa 30min 200 asteessa.

Omassa tekeleessä keskusta jäi melko kosteaksi joten ajattelin seuraavalla kerralla (huomenna) kokeilla niin, että asteita vähemmän (175 esim) ja paistoajaksi 45 min. Huomasinpa myös äsken laittaneeni 150g voita, noh ei ihmekään että pohja maistui hyvältä :D

Have a happy cooking! :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti