sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusta kuvineen

Lapsosen päiväunikävelyt pari astetta paremmissa maisemissa. Mökkitiellä ei juurikaan autoja näe ja mikä parasta, koirat saavat olla päivät läpeensä vapaana. Hertta kulkee nätisti edellä ja välillä pysähtyy odottamaan meitä. Kerran pysähdyttiin liian pitkäksi aikaa, sadesuojaa laittamaan rattaiden päälle ja sillä välillä koirat hävisivät. Siinä yksin tiellä seisoessa täydellisessä hiljaisuudessa meinasi puntti ruveta tutisemaan siitä huolesta, että koirat olisivat lähteneet metsään juoksemaan. Aikani huutelin perään ja kurkkasin lähimmän naapurin pihatielle ja sieltä ne koirulit juoksivat onneksi vastaan. Nakille juhannus oli ihana ja vuoden takainen punainen kumipallo löytyi rannasta. Mikä aarre!
Puolison vanhemmilla on samalla tontilla kaksi mökkiä, Karhu ja Pikkukarhu. Karhu on päärakennus ja tämä kuva sen rantaan antavalta kuistilta. Keskellä maisemaa puu mikä kasvaa molemmista päistä maahan. Rungon taitekohdassa aika sympaattinen näky kun oikein tuijottaa. Lokki tehnyt pesän ja hautoi hautomistaan muniaan. Olisi ehkä ollut mielenkiintoisempaa seurata jonkun muun linnun pesäpuuhia, mutta ylväs näky tuo lokkikin. Puolison mieli lepäsi hiljaisuuden keskellä, minäkin yllätyin positiivisesti siitä miten hyvin tällä kertaa viihdyin metsän keskellä. Kai se seurakin ison osansa tekee :]
 Juhannusaaton päivällistä edelsi tällainen melko eksoottinen alkupala. En enää edes muista minkä ravun saksia ja kynsiä maisteltiin, joku tosi tosi iso se kuitenkin oli. Ravut oli ilmeisesti Norjan rannikolla pyydettyjä. Ei omaan makuun mikään superherkku, mutta ihan mielenkiintoinen kokemus! Ravulle kaverina patonkia, paria eri kastiketta ja sitruunaa. Valkoviini maistui pitkästä aikaa raikkaalta ja kesäiseltä. Mökiltä löytyy pingviinin muotoinen kahvihuristin Dolce Gusto, minun suosikkimakuni on nyt Chai Latte. Sen kaverina natustin ohuen ohuita pipareita ja Lidlistä ostettua manteli- ja hasselpähkinäsuklaata. Iltapalaksi vielä vaahtokarkkia mmm.
 Ei mökkeilyä ilman pihalla puuhailua. Miehet lämmittivät saunaa ja paljua, lapsosen mummi siivoili rakentamisen jäjiltä jääneitä tavaroita pois pihamaalta ja istutti samettikukkia. Siivoilun jäljiltä varaston edestä maasta löytyi ruosteinen kettinki ja ruvettiin ideoimaan sille uutta käyttöä. Sain vapaat kädet joten ripustin kettingin terassin edustalla oleviin keloihin ja väsäsin pilttipurkeistä ja ruosteisesta rautalangasta tuikkukipot. Ihan hauska pieni projekti, vielä pitäisi lisää tuikkuja väsätä tuonne roikkumaan niin saisi sievän "valoverhon" hämärtyviin iltoihin.
Karhun pääoven edessä olevalle kuistille
ideoitiin eurolavoista istuinryhmä pöytineen. Miehille annettiin tehtäväksi hankkia lavat, niin me naiset hoidetaan sitten kasaus ja somistus. Pehmusteet ajateltiin ompeluttaa kirpputoreilta ostetuista räsymatoista. Saa nähdä minkälainen kokonaisuus saadaan aikaiseksi. Kovin kutkuttaa ajatus jo kyllä!

Koti-ikävä kuitenkin iski jo lauantaina ja lapsosen iltapäiväunilla huristeltiin takaisin kotiin. Illalla vähän kyllä harmitti, olisi sittenkin pitänyt malttaa olla mökillä vaikka toinenkin yö. No, seuraavalla kerralla sitten :]
P.S. Torkkupeiton isoäidin neliöitä jo yli 100 kasassa hooray! 
Pieni pettymys kyllä taas iski kun vieläkään ei riitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti