keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lankaralli

Päivät ja viikot kuluvat kohisten. lapsonen täytti eilen 10kk ja tänään mitattiin neuvolassa painoksi 9kg. Kovasti on tyyppi jo menossa ja vauhti kiihtynyt. Välillä joutuu ihan juoksuaskeleita itse ottamaan, että ehtii perään. Varsinkin jos vessan ovi on jäänyt auki ja lapsonen matkalla vessaharjaa rassaamaan.

Olen selaillut lähiaikoina paljon nettiä, varsinkin erilaisia käsityösivustoja ja pitkästä aikaa inspiroiduin virkkaamaan. Yleensä tällaisessa tilanteessa olisin tarttunut puikkoihin ja tehnyt villasukat, mutta vuodenaika vähän latistaa tunnelmaa joten ryhdyin isompaan haasteeseen. Virkkaan isoäidin neliöitä ja tavoitteena on saada aikaiseksi torkkupeitto työhuoneen vuodesohvalle. Onneksi peitolla ei ole kiire valmistua koska työhuoneessa ei ole vielä edes sitä sohvaa. Olen kuitenkin haaveillut tällaisesta "tilkkutäkistä" pitkään ja onneksi tätä voi tehdä pala kerrallaan.

Lahjakori sai uuden tarkoituksen.

Paloja on nyt 36, pala nro 37 jo aluillansa. Haluaisin saada tästä kerralla mahdollisimman ison, joten tähtään ehkä sinne 80-100 palan tienoille. Aika näyttää miten jaksan uurastaa. Fiksuinta olisi ehkä ollut tehdä yhtä isoa neliötä loppuun asti, mutta pidän vaan niin paljon siitä että tässä pääsee yhdistelemään paljon erilaisia kokonaisuuksia ja värejä. Ja mikä parasta, pääsee eroon vuosia laatikossa seisoneista jämälangoista eroon.

Voin jo kuvitella joskus syksyn pimeydessä ja viileydessä kietoutuvani näihin väreihin.

Silläkin uhalla, että puolisoa väsytti ja ärsytti niin halusin ehdottomasti uudelle kirpparikierrokselle kauppareissun yhteydessä. Olin pitkään miettinyt mitä astiastoa haluan kerätä ja talokauppojen synnyttyä päätin, että Marimekon siirtolapuutarha-sarjassa on meille sopivia astioita. Joululahjaksi saimmekin tonkan, räsymatto kuosilla teekuppeja- sekä teekannun. Sarja on täydentynyt parilla siirtolapuutarha kipolla ja mustavalkoisella posliinilusikalla. Tee- ja kahvikuppien lautasten valinta on kuitenkin tuntunut hankalalta. Marimekon kahvilautaset ovat neliskanttisia ja eivät mielestäni olleet kovin kivan näköisiä. Tänään sitten kirpparilla yhdestä pöydästä löytyivät nämä neljä lautasta teekuppien alle. Arabiaa, kuluneita ja ajan patinoimia mutta silti mielestäni loisto löytö. Ja mikä parasta, vain 0,50€ per lautanen!! 


Puolisolla on vielä totuttelemista ajatukseen eriparilautasista. Itseäni epätäydellisyys ja rosoisuus taas viehättää. Olin myös astiastovalinnan jälkeen huolissani värien puutteesta, mutta näinhän saan täydennettyä sopivasti värejä ja sopivia muotoja. Mikä on lempiastiasi tai mitä astiastoa haluaisit kerätä kotiisi?

5 kommenttia:

 1. Meiltä ei taida kaapeista parillisia astioita tai astiasarjoja löytyä, koska olen hankkinut kaikki kippo kerrallaan kirppistellen. Ja tykkään siitä; uniikkeja löytöjä, ja astiakaappi muuttuu ja muuntautuu sitä mukaa, kun vanhat kuluneet menevät rikki tai otetaan kukkaruukkukäyttöön, tai mitä vaan.
  Erityisesti keräilen ns. lasten laseja, eli hassuin eläinprintein varustettuja juomalaseja. Niin, ja haluaisin löytää viinilasit, joissa olisi lintuja. En tiedä onko sellaisia. Arabian Krokus -sarja on kans ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://tammyjclark.com/giftware-home-decor/
   http://www.zebrahomeaccessories.com/zebra-home/set-of-6-bird-design-wine-glasses.aspx
   http://www.decouverre.com/products-page
   http://www.amazon.com/Study-Handpainted-3-5x8-75-Inches-Assorted/dp/B0061XPBDQ
   http://folksy.com/items/3838438-Colourful-Kingfisher-Bird-Wine-Glass-hand-painted

   Googlen kuvahaulla hakusanoilla wine glass bird löytyy jotain tosi makeita, käy kurkkaamassa! :) Hintataso taitaa kyl mennä laidasta laitaan, mut saattais ihan löytöjäkin olla. Yllä jotain mitä äsken ennätin selata.

   Poista
  2. Eikä, siis sähän teit tän mun puolesta! Voi että :) Just tuollaiset mitä tuossa toisiksviimeisessä linkissä on on täydelliset.. Aivan ihania.

   Nyt rupesin kans miettimään, että mitäpä jos maalaisin lasit itse? Vikan kuningaskalastajat (vai mitä noi siniset on) on aivan liikkiksiä!

   PS. Kesä on vähän tällaista että ajatukset katkeilee ja asiat unohtuu :)

   Poista
  3. No paljon hienommathan ne olisi laittaa käyttöön, kun olisi ite maalaamat! Eikun ideoimaan ja kokeilemaan, ehdottomasti!! :)

   Poista
  4. Joo ehkä pitää :) tulee myös vähän halvemmaksi ;)

   Poista