tiistai 17. kesäkuuta 2014

Pererro goes green

Jostain syystä usein puolison ollessa pois kotoa minulla menee turbovaihde päälle. Aloitin vaistomaisesti jo eilen pyykkirumban, oli kyllä jo aikakin kun uudet pyykit eivät mahtuneet enää kaappiin vaan jäivät lojumaan kodinhoitohuoneen lattialle. Herttaa ei asia haittaa, välillä voi käydä möyhimässä pyykkivuorta ja ottaa vaikka nokoset niiden päällä. Koko porukalla tänään jo totuttuun tapaan herätys 5:54 lapsosen säestämänä. Ei se mitään, aikainen lintu madon nappaa heh heh.

Osa päivälliseen kuluneista raaka-aineista

Ajattelin olevani tosi fiksu eilen illalla kun heitin samaan kattilaan sekä mung- että valkoiset pavut. Ajattelin keittää ne myös samaan aikaan samassa kattilassa. Vartin keittämisen jälkeen ihmettelin kun valkoiset pavut edelleen aivan raakoja ja päätin kaivaa paketin ja keitto-ohjeet tarkistettavaksi. Ai niitä pitää keittää 1-1,5h... Joo-o, sitten vaan pavut siivilään valumaan ja erottelemaan toisistaan ja takaisin liedelle eri kattiloihin. Ei pitäisi yrittää oikoa, ainakaan jos ei ole varma mitä tekee. Ei nyt mikään iso vahinko, mutta kieltämättä vähän ärsytti pikkutarkkana nyppiä papuja erilleen toisistaan.

Liotettujen ja keitettyjen papujen lisäys muhennokseen

Lapsosen mentyä päiväunille rupesin laittamaan itselleni lounasta. Kuullotin sipulin, valkosipulin sekä kesäkurpitsan pannulla miedossa lämmössä oliiviöljyn kera. Lisäsin joukkoon juustokuminaa, paprikajauhetta, kurkumaa, currya sekä yrttisekoitusta. Mausteet sekaisin, päälle purkillinen tomaattimurskaa sekä kookosmaitoa ja kannen alle hautumaan. Erotin muhennosta n. puolen tunnin hauduttamisen jälkeen lapsoselle omaan kattilaan paria maisteluannosta varten ja lisäsiin omaan kattilalliseeni vielä suolaa ja kuivattua chilirouhetta.

Valmiina nautittavaksi :]

Papumuhennoksesta tuli kyllä mielettömän hyvää!! Heikoin lenkki annoksessa oli kaapin perältä kaivamani pikanuudelit joista heitin kananmakuisen maustepussin roskiin. Nuudelit imivät kaiken maun liemestä ja silti maistuivat pahville. Teinkin lopulta niin, että kauhoin nuudelit lautasen toiselle reunalle ja eristin papumuhennokset toiselle. Jos tästä huomiseen asti riittää, niin ajattelin lopun käyttää lämpimien voileipien pohjana nam :]

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :)

    PS. Vaikka nuudelien maustepussi olisi kanan-, äyriäisen- tai minkä vaan makuinen, se saattaa silti olla ainesosiltaan lakto-ovo-vegetaarinen tai jopa vegaaninen! Monesti eläinmauste ei ole eläintä nähnytkään.

    Jos haluat olla ihan varma jonkun tuotteen kasviperäisyydestä, vieraile osoitteessa www.vegaanituotteet.net. Siellä kaikki on kylläkin täysin vegaanista, mutta käy ne lakto-ovo-kokeiluunkin :)

    VastaaPoista