perjantai 21. maaliskuuta 2014

Mantelimaito

Ostin eilen Alpro mantelimaitoa, vahingossa sokeroitua sellaista (ens kerralla ilman sitä sokeria..) ja se oli kyllä herkkua! Manteleita löyty tosta pöydän nurkalta läjä ja monesti kuullu sanottavan, että sitä mantelimaitoa voisi tehdä itsekin. Mä sit kokeilin!

Heitin blenderiin reilun kourallisen kuorimattomia manteleita (oliko virhe?). Jauhoin ne aluksi hienoksi, lisäsin pienen määrän vettä ja sekoitin tahnaksi. Sitten perään loput vedet, kolmisen desiä arvioisin ja sekoitin menemään. Lopuksi siivilöin kahdesti ja heitin ripauksen suolaa sekaan.

Aika paljon lasin pohjalle jäi tuota ilmeisesti kuoresta tullutta sakkaa. Ei se nyt haittaa, mutta olisi sitä mukavampi juoda ilman jauhoja pohjalla. Ensi kerralla siis voisi valuttaa harson läpi. Maku oli ok, makean ystävänä laitoin vielä teelusikallisen makeutusjauhetta. Lopputulos on juotava, luulisin että smoothien pohjana oikein hyvä! 

Onko neuvoja miten tuota voisi jalostaa? Tai olisiko tuon voinut tehdä jotenkin toisin?

P.S. En hennonnut siirtää taustalla olevaa pahvilaatikkoa kuvan tieltä kun lapsonen tohotti sen kanssa menemään :]


1 kommentti:

  1. Harson läpi tai sitten sellaisen tosi tiheän siivilän läpi lusikalla painellen :) itse teen niin, että jauhan kuivat pähkinät tai siement jauhoksi, jota sitten liotan vedessä esim yön yli ennen kuin blendaan vielä kerran ja siivilöin. Kasvismaidot kunniaan!

    VastaaPoista