torstai 27. maaliskuuta 2014

Selleri

Kauhea nälkä eikä mitään valmista jääkaapissa buu. Eikun tekemään jämäsoppaa. Kyllähän niitä aineksia sieltä sitten löytyi vähän kun tonki. Porkkanaa, retiisejä, purjoa ja mikä pahinta, selleriä.

En pidä selleristä. Jostain syystä kuitenkin unohdin tämän reilu viikko sitten kauppareissulla. En tiedä sokaistuinko kauniin vihreästä väristä vai menivätkö aivosoluni solmuun hetkellisesti. Tuli siis ostettua nipullinen varsiselleriä. Olen syöttänyt sitä aamupalalla sellaisenaan itselleni ja puolisolleni. Ajattelin, että vähän kerrallaan kun nakertaa niin pääsisi helpoimmalla. Pari ensimmäistä pätkää narskutettuamme tajusin, että maku lievenee kun kuorii varsista "ruodot" pois. Huh helpotti paria tulevaa päivää.

No tänään sitten se jämäpuska löytyi sieltä jääkaappimme heviosastolta. Olin toivonut, että se olisi kuihtunut kasaan viikossa yksin pimeässä mutta se sitkeä sissi oli ihan hyvässä vedossa. Vähän pehmennyt, mutta muuten maku oli ennallaan.. Siispä keiton tekoon!

Ihan kaunista tuli ja nälkäänkin sitä söi vaikka selleri siitä aavistuksen puski läpi. Raejuuston kanssa vetävä yhdistelmä.

Tuntui aluksi haasteelliselta tehdä yllämainituista aineksista soppaa. Ennen laitoin siihen aina perunaa ja bataattia, tai ne olivat siis keiton pohja ja muuta aina fiiliksen mukaan. Sopeutumista siis tälläkin rintamalla eikä nyt hullummin mennyt ensimmäinen keitos. Voisin kuvitella jatkossakin ostavani selleriä keittoihin.

Mutta mihin muuhun sitä voisi käyttää?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti