lauantai 29. maaliskuuta 2014

Öljysitruunapommi

Hiukseni kokivat kovia reilu 3kk synnytyksen jälkeen. Parin kuukauden ajan hiuksia vain tippui lähes tuppoina päästä. Ihan normaaliahan se siis on, hormonitoiminnasta johtuvaa eikä imetyksestä niinkuin yleisesti luullaan. Ei sille siis minkään mahtanut.

Nyt tässä pari viikkoa sitten tajusin miten paljon hiuksiin olikaan tullut pituutta. Hiusten tippumisen ja ohentumisen takia olin pitänyt hiuksiani kiinni päivittäin eikä pituuskasvua ollut huomannut ollenkaan. Tässä iski sellainen hoitovimma sitten päälle.

Tilasin jo pari kuukautta sitten netistä Natura Siberica-merkkisiä hiustenhoitotuotteita. Tarkalleen ottaen Oblepikha Siberica Tyrni shampoota sekä kahta erilaista hoitosuihketta. Tuotteet eivät sisällä sulfaattia tai parabeeneja. Tuotteilla on myös eco sertifiointi joten ne ovat luontoystävällisiä. Tutustuin näihin aluperin puolison äidin kautta joka Pietarissa ollessaan kävi ihan kyseisen merkin liikkeessä ostoksilla. On kuulemma kuin paikallinen Body Shop.

Pesen hiuksiani suurinpiirtein parin päivän välein. Toki harvemminkin voisi, tekisi varmasti hyvää, mutta jotenkin tapa on vaan niin pinttynyt. En myöskään käytä suihkun puolella mitään hoitoaineita. Suihkun jälkeen levitän hiuksiin hoitosuihketta ja harjaan suoriksi. Siinäpä siis se. No eilen illalla sitten teki mieli vähän sotkea.

Oliiviöljyä ja sitruunaa

Loraus oliiviöljyä kippoon ja päälle tuoretta sitruunan mehua. Sekaisin ja eiku läträämään. Levitin kuiviin hiuksiin ja annoin vaikuttaa reilun tunnin. Suihkussa huuhtelin hiukset huolellisesti, mutta en pessyt shampoolla. Hiukset jäivät rasvaisen näköiseksi, mutta tuntuivat ihanan pehmeiltä. Letitin hiukset yöksi ja aamulla ennen vauvauintialtaaseen pulahtamista pesin shampoolla lopun öljy/sitruunaseoksen pois.

Voisi ottaa tavaksi toistaa viikottain. Jotkut antavat öljyn olla päässä vaikka yön yli, mutta itselle se tuntui liian sotkuiselta. Tosin seuraavan kerran toistan saman hoidon niin, ettei seuraavanakaan päivänä tarvitsisi pestä hiuksia. Ja sitten voisi myös ostaa jotain muutakin kuin Pirkka-merkkistä oliiviöljyä..

HUOM! Sitruuna on muuten itsessään aika hiuksia kuivattavaa ainetta, voi esim vaaleissa hiuksissa käyttää vaalennusta varten. Kannattaa siis harkita käyttöä jos hiukset ovat kuivat, haaroittuvat ym!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti