sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kesäkurpitsavuoka

Alkuperäinen resepti osoitteessa; http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=716.
Alla minun soveltamana :]

Bongasin tämän reseptin aikoinaan edellistä vhhkuuria toteuttaessa ja on säilynyt repertuaarissani siitä lähtien. Tosin tässä välissä lisäsin puolisoni pyynnöstä sekaan makaronia tai pastaa. Nyt palataan taas lähtökohtiin.

Tähän vuokaan voit sisällyttää kasviksia oman makusi mukaan tai jämät jääkaapista. Itse tein jälkimmäisen mukaan; retiisiä, luomuporkkanaa, pinaattia, paprikaa, sipulia ja valkosipulia.

Paistetaan jauheliha kypsäksi ja heitetään sekaan kasvikset. Kerran kokeilin jauhelihan tilalle kanasuikaleita, sopi oikein hyvin! Ja hei kuka sanoo, että lihaa pitäisi tässä olla ollenkaan. Olen kokeillut myös pelkkää kasvisversiota ja toimii! 
Mausteina pippuria ja suolaa.

Leikkaa kesäkurpitsa joko ohuiksi kiekoiksi tai juustohöylällä pitkittäissuunnassa suikaleiksi ja lado vuoan pohjalle. Päälle lihakasvispaistosta. Itse sain kolme kerrosta. Päällimmäiseksi jätetään kerros kesäkurpitsaa.

Aiemmin olen käyttänyt pelkästään ruokakermaa, maustettua tai maustamatonta. Tällä kertaa kaapissa ei ollut sellaista joten tein munamaidon. Vatkaa kananmuna, n. 2dl maitoa ja 3-4 teelusikallista ranskankermaa hyvin yhteen ja kaada vuokaan. Tämä toimi ihan hyvin, mutta ruokakermalla liemestä tulee täyteläisempi.

Peitä vuoka foliolla ja paista n. 30min 200 asteessa. Ota folio pois, lisää juustoraaste ja anna olla uunissa kunnes juusto on saanut väriä.

Vuoka on vetistä johtuen siitä ettei siihen ole lisättynä pastaa mikä imisi ylimääräistä nestettä. Minua tämä ei kuitenkaan ole ikinä haitannut, liemi on herrrrrkullista. Tarjoile lisukkeena vaikka raejuustoa.

Tämä ruoka on säilynyt useita vuosia kestosuosikkinani nimenomaan muokattavuutensa vuoksi. Mausteita, ruokakermaa, lihaa ja kasviksia vaihtelemalla saa erilaisia yhdistelmiä ja melkein mitä tahansa tuohon upottaa niin hyvältä maistuu :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti