tiistai 20. toukokuuta 2014

Kynsihommia

Viime viikolla pitkästä aikaa joutui vähän laittamaan omia kynsiä kuosiin. Olen kyseisessä hommassa laiskistunut vuosien varrella tooooodella paljon, raskaus ja äitiys ehkä eniten vaikuttaneet asiaan. Kynnet on helpompi pitää lyhyinä ja luonnollisina (lue: jättää ne huomioimatta). Lapsena pureskelin kynsiä ihan mahdottomasti, ihan verille asti ja piilottelin käsiäni kaikilta arvostelun vuoksi. Kynneliä ym kokeiltiin, mutta eipä se juurikaan auttanut. Nyt aikuisiällä kynsien pureskelu on onneksi jäänyt vähälle, mutta kynsinauhojen repiminen on tullut ilmeisesti jäädäkseen. Huomaan tilanteen taas menneen niin pahaksi, että useassa sormessa iho on revitty verille asti ja välillä pitää etsiä laastaria suojaksi. Inhottava tapa ja vaikeasti kitkettävissä koska tiedän että se on minun (huono) tapa purkaa levottomuutta ja pientä ahdistusta. Kuitenkin aina välillä kun malttaa laittaa kynnet siistimpää kuntoon, niin kynsinauhoistakin yrittää pitää parempaa huolta.

Viime viikonlopun juhlia varten viilattu kynnet muotoonsa ja 
lakattu luonnollisen värisellä lakalla. Aika siistit tuli eikä käsiä 
tarvinut pahemmin piilotella kynsinauhoista huolimatta.

Aina ei näin kuitenkaan ole ollut. vuonna 2009 innostuin laittamaan kynsiäni oikein urakalla. Tilasin netistä CesarsShop nimisestä liikkeestä vesiliukoiset akryylivärit sekä siveltimiä ja rupesin opettelemaan. Ensimmäiset tekeleet olivat aika kökköjä, mutta toistamisen ja edelleen toistamisen kautta opin ihan näppäräksi niissä hommissa. Seurasin myös paria kynsiaiheista blogia ja opiskelin niiden kauttaa uusia tekniikoita. Ihan paras seurattava blogi oli Pieni kynsiblogi, valitettavasti blogin kirjoittaja joutui lopettamaan tärkeän harrastuksen allergian vuoksi. Blogi on kuitenkin edelleen pystyssä ja tarjoaa huikeita manikyyrejä ja ohjeita. Kannattaa tsekata!

Valitsin tähän vielä teille esiteltäväksi kattauksen lempimanikyyrejäni. Kaikki itse tehtyjä ja itselle tehtyjä yhtä lukuunottamatta. Kuvateksteissä lisää tietoja. Bloggasin myös aikoinaan ahkerasti tekeleistäni osoitteessa Rambling Rosebud's. Sieltä löytyy alla olevat tekeleet plus paljon muuta!

Ensimmäinen yritys uusilla akryyliväreillä ja siveltimillä. Aika kauhea oikeasti :D Mutta siitä se lähti! Tässä tekeleessä ei oikeastaan ole muuta kuin pari kerrosta mustaa lakkaa, kultaisella akryylivärillä kukan terälehdet ja kukkien keskustassa kirkas strassi. En muista laitoinko päälle mitään kirkasta lakkaa, mutta ainakin kuvassa pinta kiiltää.

Harjoittelin erilaisia malleja kaupan halpis liimakynsille. Teippasin kynnen taakse hammastikun ja pidin viritystä kädessä kuin tikkaria.  Hedelmät, vesimeloni ja kiivi tulivat omasta päästä, pantteri ja seepra nyt sellaiset mitä vaan oli pakko kokeilla.

Kiivit oikeille kynsille. Tässä vaan kaikki sattumalta mätsäsivät. Sävyt, malli, idea ja toteutus. Ehkä all time favourit mitä tosin en ikinä saanut/ehtinyt kokeilla omiin kynsiin. Tässä kuva siis äitini kynsistä :]

Älyttömän simppeli ohje minkä löysin osoitteesta Schmucknaegel. Ohjeet ovat englannin kielellä ja sivustolla on hyvä kuvat eri vaiheista. Suosittelen! Itse liimailin kynsiin vielä väreihin sopivia strasseja.


Nämä tuli tehtyä ihan muuten vain tekemisen puutteessa ja yllätinpä taas itsenikin. Liukuvärjäys onnistui kauniisti, sävyt natsasivat ja kukista tuli raikkaat ja näyttävät. Sanoisin, että hienoin tekemäni ikinä!
 
Tässä taas hauskin idea mikä päähän sattui. Sieniä, ihania punaisia kärpässieniä :] Jos joku mietti miten maalasin oikean käden kynnet niin tämä kuva vastaa siihen. Ihan samalla tavalla siis. Toki oikean käden työstäminen vasemmalla kädellä on huomattavasti hitaampaa, mutta kaikenkaikkiaan riippuen maalattavasta kuvasta lopputulos on melkein yhtä hyvä kun oikealla kädellä tehtykin. Treenaamista se toki vaati ja pitkää pinnaa.

Aina välillä tulee sellainen olo, että tekisi mieli räpeltää näitä lisää mutta minä jotenkin urauduin noihin kukkakuvioihin ja uusien ideoiden opettelu tuntui liian työläältä. Välillä haaveilen siitä, että pääsisin kurssille jossa nämä jutut opeteltaisiin ihan kunnolla ja voisin tehdä tästä pienen sivuammatin itselleni. Ajatus tuntuu vielä kylläkin aika kaukaiselta, mutta ehkä joskus sitten :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti