sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Taas se maanantai :]

Eilen keskusteltiin näistä ruokajutuista puolison kanssa ja hänen pyynnöstään palataan takaisin maltillisempaan ruokavalioon. Kyllähän minä itsekin sitä halusin, mutta en puhunut asiasta ääneen. Ongelmasta tulee kai ongelma aina siinä vaiheessa kun tiedostaa sen ongelman, mutta ei ole halukas tekemään asian eteen "mitään". Nyt kuitenkin kun asia koskettaa muitakin, on muutokseen helpompi ryhtyä.

Sovittiin suuntaviivat. Ihan niin tiukalle kuin aiemmin ei mennä. Ajatus laihduttamisesta jää enemmän taustalle muhimaan, tämä tietenkin harmittaa minua. Kaiken pitää tähdätä johonkin näkyvään ja terveellinen ruumis ei kuulosta tarpeeksi näkyvältä. Taas näitä ihmeellisiä mielen ristiriitoja. Jatkamme siis vähähiilihydraattisella, mutta rajaksi nostettiin 10g hiilareita 100 grammaa ruoka-ainetta kohden. Ruokavalio siis moniopuolistuu ihan mukavasti ja useat hedelmät mahtuvat rajan sisälle.

Viime viikolla ihan huvikseen tarkistimme omaa rahan kulutusta ruokakaupoissa. Verkkopankki kätevästi erittelee ruokaostokset ja muut ostokset ja tilastoi ne mukavan värikkäisiin käppyröihin. Ennen ruokavaliomuutoksen aloittamista kuukausittainen kulu ruokakauppoihin oli n. 500€. Emme ole ennenkään säästellyt ruokamenoissa, mutta vhh-kuurin aikana kulut kasvoivat n. 200€ kuukautta kohden. Aika paljon mielestäni. Ihan järjetöntä, varsinkin kun suurin osa näistä uusista kuluista on kohdistunut hevi-osaston antimiin ja pähkinöihin. Toki lihaakin tulee itse ostettua, mutta jonkun verran saamme sitä minun vanhempien kautta (riistaa ym.). Kaljaakin varmaan tai viinaa saa halvemmalla kuin tuoretta terveellistä ruokaa. Aika iso epäkohta mielestäni!


Puoliso täytti vuosia reilu kuukausi takaperin ja koska en tiennyt mitä ostaisin hänelle, niin käytin hyödykseni luovaa osaamistani. No eihän noista lahjakorteista kovin hienoja tullut, mutta olipahan jotain mitä antaa syntymäpäiväsankarille. Tänään sitten tuo keltainen kortti pääsi käyttöön. Hän olisi voinut toivoa ihan mitä tahansa, siis ihan mitä tahansa. Niinpä hän toivoi ettei tänään tarvitsisi vaihtaa lapsoselle kertaakaan vaippaa. Ajatus ilmeisesti lähti siitä kun lapsonen kesken aamupalan työsti vaippansa täyteen. Mikäs siinä, helpollahan minä tässä pääsen. Leimasin kortin varmuuden vuoksi heti, ettei vain unohtuisi ;]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti