lauantai 24. toukokuuta 2014

Puuta ja väriä elämään

Tänä aamuna klo 10:00 piipahdus äitini ja lapsosen kanssa kirpputorilla. Nämä helteiset säät herättivät tutkimaan lapsosen vaatevalikoimaa ja toteamaan sen, että lyhythihaisia bodeja ja sortseja oli vain kahdet. Ja kaikki neljä samaan aikaan pesussa jo näin loppuviikosta. Olin varma, että reissu on hakuammuntaa ja parhaat olisivat jo menneet, mutta niin vaan reissu kannatti jälleen kerran!

Kahdesta eri pöydästä kahmin hyväkuntoisia ja kohtuuhintaisia (0,50€-2€) t-paitoja, sortseja ja bodeja.  Piti muuten googlettaa, että miten sana body taipuu.. Kirpputorilta löytyi myös hellyttävät värikkäät sandaalit ja puisia leluja. Lelujen suhteen olen ollut aika kriittinen. Itse olemme ostaneet vain käytettyjä puisia leluja. Lahjaksi lapsonen on saanut pari muovista lelua, mutta ne olen hyväksynyt koska niistä lapsonen saa äänimaailmaan stimulaatiota puheen, laulun ja musiikin muodossa. Olen kuitenkin pyytänyt etteivät sukulaiset niitä enempää ainakaan ennen 1-vuotis syntymäpäivää ostaisi.

Löytö kirpputorilta 3,50€

Brion leluihin olen ihastunut niiden kirkkaiden värien vuoksi. Tänään löytyi tuollainen hauska väkkyrä puuhelmillä. Tiesittekö muuten, että tämän tyyppisiä leluja käytetään myös neurologisten potilaiden kuntouttamisessa kun harjoitetaan koordinaatiokykyä ja hienomotoriikkaa. Ei siis mikään turha kapistus! Puolison ensimmäisen isänpäivän lahja oli 33-osainen Brio junarata. Hän oli puhunut sellaisesta jo raskausaikana joten ajattelin sen olevan hauska lahja. Nyt junarata ja osat odottavat puisessa lelulaatikossa lapsosen ikään sopivia isäpoika-hetkiä.

Aarteita.

Brion pieni puinen mäyräkoira oli ensimmäinen leluostos. Maksoi kirpputorilla 5€, tuntui "kalliilta" mutta on se kyllä ollut hintansa väärti. Lapsonen on jo lukemattomat kerrat jaksanut paukuttaa sitä lattiaan tai imeskellyt vetonarua. Keltainen hännänpää on myös kiehtova heiluessaan vieterihännän päässä. Nyt metsästän sitä isompaa mäyräkoiraa millä voi ratsastaa. Marakassit ja auto löytyivät ystävältä ja puiset erimuotoiset puupalikat puolison löytö. Pieni "karusellin" muotoinen lelu oli äitini hankinta tämänpäiväiseltä reissulta ja sitä onkin jo heiluteltu päivän mittaan ahkerasti :]

Ihana soittorasia.

Ei ne muovisetkaan lelut täysin pahasta ole. Tämä soittorasia on ihana! Se soittaa lukuisia erilaisia kappaleita ja musiikkia voi nopeuttaa tai hidastaa pyörittämällä sivussa olevaa rullaa. Kirahvia painamalla kuuluu naurua ja pyörimissuunta muuttuu. Tosin ensimmäisillä kerroilla säikähdin kapistusta. Saimme sen vielä lumen ollessa maassa. Kansi oli jäänyt kuvan lailla auki ja soittorasia oli ollut pitkään hiljaa. Lapsosen nukahdettua ja jäätyäni yksin hämärään olohuoneeseen soittorasia aloitti aavistuksen melankolisen, mutta kauniin kappaleen. Jäädyin paikoilleni ja tuijotin lelua. Huh mitkä mielikuvat syntyivät. Sain kuitenkin itseäni niskasta kiinni. Laitoin soittorasian kiinni ja piilotin lelulaatikkoon. Päälle rauhoittelin mieltäni katsomalla jotain hyväntuulista televisiosta. Ai minäkö vähän herkkä ja vainoharhainen..

Itse en lapsena juurikaan saanut leluja uusina. Joskus olisin toivonut sitä, että myös lelujen suhteen vanhemmat olisivat katsoneet tarpeitteni yksilöllisyyttä. Lelut kuitenkin tulivat yleensä sukulaisilta, serkkujen vanhat ja heille jo turhat. Ei niissä mitään vikaa ollut ja ihan siistejä ja mieluisia, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan sellaisia tavaroita mitä olisi ostettu tai hankittu ihan minua varten. Onneksi voin toteuttaa palan itseäni lapsosen kautta ja onneksi on kirpputoreja :]

2 kommenttia:

  1. ja se puinen vaunu ja palikat on vieläkin meillä, pitäisi nähdä! :) Terkuin Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jesh! Me tullaan joku päivä vaikka päiväreissulle hakemaan :]

      Poista