keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Vointeja

Yllättävän hyvä olo ollut nyt maanantaista lähtien. Ollaan syöty maltillisesti, mutta ei liian nipottaen. Hedelmiä ilta- ja välipalaksi reilusti, välillä ihan ruokaankin sekoitettuna. Jälleen kerran huomaan, että ylimääräinen turvotus on vähentynyt ja masu voi paremmin. Ja näin nopeasti jo! Ruokailuvälit meillä kyllä venyy aivan liian pitkiksi. Aamupala tule syötyä aamukahdeksan ja kymmenen välillä, lounas yleensä 12-14 välillä ja toisinaan se venyy kolmeen tai neljäänkin iltapäivästä. Ja siinä välissä harvemmin muistaa edes mitään välipalaa nauttia. Ihmeellistä on se miten kroppa jaksaa sellaista. Tai no, en tiedä jaksaako se, ehkä tämä väsymys ja aikaansaamattomuus johtuukin siitä ettei ravintoa tule säännöllisesti vaan vähän miten sattuu.

Myöhäinen aamupala:
Paistettua kananmunaa, paistettua purjoa + pinaattia, 
avokadoa, tomaattia ja omenaa

Aamupalakin on ruvennut tökkimään. Oikeastaan en ole ikinä ollut mitään aamupala-tyyppiä, mutta Hertta muutti rutiinit pari vuotta sitten. Jäin kotiin "mammalomalle" Hertan ollessa 8 viikon ikäinen. Olin kotona pennun kanssa viikon ja kun aamuherääminen tapahtui siinä viideltä, niin eipä juuri muuta tekemistä ollut kuin syödä.. Siitä tuli sitten tapa ja se jäi elämään. Ennen Herttaa en syönyt aamulla mitään tai sitten satunnaisesti ruisleivän tai hedelmän. Ensimmäinen ateria oli työpaikalla lounas 10-12 välillä. Nyt sitten se aamupala meinaa jumittaa uudestaan. Aamupalasalaatti, munakas ym on vaihtunut kupposeen kahvia. Tänäänkin lapsosen syödessä aamuruokaa me joimme kahvit. Välipalalla sitten hedelmää, kasviksia ja paistettua kananmunaa. Lounaaksi puoli yhdeltä savustettuja ribsejä, salaattia ja coleslawta. Illalla rääppijäiset.

Lapsosen välipala:
Avokadoa, paistettua kananmunaa, tomaattia, 
pari palaa paistettua purjoa ja omenaa

Kauppareissulla aamupäivällä totesin, että kevät on saapunut myös kuin varkain. Merkkejä on ilmassa koko ajan, mutta muutokset tapahtuvat välillä harppauksina niin ettei niitä pieniä muutoksia ehdi huomaamaan. Puut vihertävät jo kauniisti eri sävyissä, nurmikolla on jo pienesti pituutta ja mikä parasta aurinko lämmittää tosissaan. Meidän pihalla on bongattu rusakko, pikimusta kissa, väriään vaihtava orava ja monenlaisia lintuja. Ei käy aika pitkäksi niitä seuraillessa :]

Nuo värikkäät muovilautaset tuli ostettua Ikeasta. Oikeastaan ajatellen lapsosen 1v-synttäreitä koska lapsivieraita tulee jonkun verran. Omaan käyttööhän nuo nyt oikeasti tuli. Ihanan väriset ja kovin käytännölliset. Lisäksi ihan mukavaa kun lapsosen kanssa syödään samanlaisilta lautasilta, aina silloin tällöin ainakin. Elämässä saa olla väriä :]


2 kommenttia:

  1. Minullakin tökkii aamiaisen syönti niinä aamuina kun olen erityisen väsynyt, asiaa on helpottanut se, että syön silloin puuron tai munakkaan sijaan smoothien. Smoothie on helpompi kun se juodaan, eikä sitä pureskella tai laittaa lusikalla suuhun. Kannattaa testata jos se soveltuu teidän aamuihin ja ruokavalioon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hö, luulin jo ajat sitten vastaneeni tähän mutta en sitten näköjään. Meillä smoothiet on tehty aina iltaherkuksi lapsosen mentyä unille ja näköjään uraudun helposti ajatusmaailmaltani. En siis ollut älynnyt, että sitä voisi nauttia muunakin vuorokaudenaikana :D Kiitos ehdotuksesta :)

      Poista