sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Suuttumuksen purkamista

Kun suututtaa ja suusta ei tule mitään rakentavaa niin on parempi keskittää ajatukset johonkin sellaiseen missä ei tarvitse tuottaa puhetta. Minä siis maalasin pitkästä aikaa. Aiemmin olen käyttänyt öljyvärejä paremmalla ja huonommalla menestyksellä. En oikein osaa tekniikkaa ja jälki on mitä on. Olen myös melkoinen hosupentti enkä jaksa suunnitella, harjoitella, työstää tai parannella maalauksia. Lopputulos on aina mitä on ja siihen on tyytyminen.

Pohjaväriä. Lisäsin väriä vielä pari 
kerrosta kuvan ottamisen jälkeen.

Ostin jo useampi viikko sitten pienen setin akryylivärejä ihan mielenkiinnosta, olin saanut mielikuvan siitä että niitä olisi helpompi työstää kuin öljyvärejä. Ja niin kyllä olikin! Vesi kävi ohenteesta eikä värit haisseet yhtään pahalle, kuivuivat myös paljon paljon nopeammin. Muutenkin niillä sai kevyempää jälkeä ja tarvittaessa öljyvärien kaltaista paksua ja täyteläisempää. Yleensä työni kaatuvat myös siihen, että haukkaan liian isoja paloja kerrallaan. Liian iso kangas tai liian monimutkainen idea. Nyt olin yllättänyt itsenikin maltillisuudella ja ostanut pienen kankaan. Varsinaista ideaa ei ollut, jostain syystä vain päätin tehdä sinistä ja vihreää pohjalle. Pidin aika pitkään mykkäkoulua joten ehdin tapojeni vastaisesti työstää pohjaa pariin otteeseen.

Taustan jälkeen ilmestyivät pilvet, sitten auringonkukat.

Muovialusta löytyi keittiön kaapin päältä. Puoliso oli jo heittämässä sitä mäkeen, mutta minä halusin säilyttää. Hyvä niin koska alusta on juuri sopivan kokoinen tällaiseen pieneen näpertämiseen. Akryylivärit sekä kangas ostettu King Kongista (Hong Kong). Vihreät siveltimet muistaakseni Suomalaisesta kirjakaupasta ja lisäksi Clas Ohlsonilta ostetut öljyväripensselit. Vihreissä siveltimissä on mukavan pehmeät karvat ja niillä on helppo maalata vesiväreilläkin. Pilttipurkeista on myös moneksi.

Valmis työ signeerattavaksi.

Onneksi mökötys laantui iltapäivää kohden, varsinkin kun tänään on äitienpäivä. Lisäsin pari pilvenhattaraa lähelle kukkia, lisäsin pieniä kukkia syvyyttä luomaan (puolison ehdotus kun kävi työtäni arvostelemassa) ja vähän tuollaista keltavihreää höttöä kukkien varsia peittämään. Ei todellakaan mikään priima, mutta ihan sievä ja pääsee muiden töherrysten kaveriksi työhuoneen tai lapsosen huoneen seinälle :]

Sain muuten mielettömän ihanan äitienpäiväkortin. Pojat olivat tehneet sen minun ollessa ratsastustunnilla. Kortin toisella puolella oli vesivärein lapsosen huulilla painettu suukko ja toisella puolella nenänpää. Saatteena teksti "Hyvää äitienpäivää rakkaalle äidille". Ihana, ei voi muuta sanoa <3


3 kommenttia:

 1. Voi tehdä myös niin, että pohjamaalaa akryyleillä ja sitten viimeistelee öljyllä. Näin saa hyvät molemmista: akryylien nopean maalattavuuden (sopii impulsiivisille luonteille) ja öljyvärien kauniin lopputuloksen. Mä vihasin ennen akryylejä sydämeni pohjasta, nyt kun olen oivaltanut tän akryyli+öljy -combon olen ihan fani. Akryyleistä pelkällään vaan puuttuu 'se jokin'; värit samentuvat kuivuttuaan, eikä niillä saa aikaiseksi pellavansiemenöljyn ja hartsin tuomaa kiiltoa.

  Iloisia maalaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, niin tosiaan ne värit vähän haalistuivat kuivutessaan. Enpäs aiemmin laittanut oikein merkille. Pitää kyllä kokeilla tuota comboa seuraavalla kerralla! Nimittäin rakastan kyllä öljyvärien jättämää "elävää" pintaa. Taas oppi jotain uutta :)

   Poista