torstai 1. toukokuuta 2014

Maakuntamatkailu

Maakuntamatkailu on oikeasti aika ihanaa! Asuttiin puolison kanssa puolisen vuotta eri kaupungeissa ja osan siitä ajasta yhdessä kolmannessa kaupungissa puolison kesätyön perässä. Ollaan siis totuttu yli kolmen tunnin ajomatkoihin vanhempien ja toistemme luo. Sitten kun muutettiin yhteen, niin ajeltiin yhdessä viikonloppuisin Pohjanmaalle, Päijät-Hämeeseen, Varsinais suomeen ja pidemmillä lomilla lappiin. Puoliso on myös tehnyt paljon töitä parin tunnin ajomatkan päässä, joten pari vuotta meni niin että hän oli 2-3 päivää pois kotoa.

Lapsosen syntymä teki muutoksen arkileskeyteen. Loppuraskaudesta lähtien olin puolison mukana keski-suomessa. Majoituimme pienessä yksiössä. Sopu sijaa antaa ja kyllähän sitä aikansa jaksaa patjalla lattialla nukkua :) Mutta voi pojat miten siihen touhuun myös väsyy. Varsinkin pienen vauvan kanssa sitä tavaraa oli paljon, tuntui ettei farmariauto riittänyt millään siihen tavaramäärään. Nyt lapsosen kasvettua tavaramäärä on pienentynyt kahdesta isosta matkalaukullisesta pieneen viikonloppukassiin johon mahtuu kaikkien kolmen vaatteet.

Lähes päivittäistä reissaamista lapsosen kanssa kertyi elokuun lopulta marraskuun alkuun jolloin jäimme koko perhe kotiin. Automatkat menivät suurimmaksi osaksi hyvin. Reitit ja aikataulut oli suunniteltu niin, että kiirettä ei ollut joten pysähdeltiin tien varsille aina tarpeen vaatiessa. Tarpeita yleensä olivat lapsosen vaipan vaihto, imetys tai levottomuus. Kyllähän se työlästä oli ja nyt olisi vaikea kuvitella samanlaista "reppureissaamista".

Reissaaminen on kuitenkin jäänyt rennommalla otteella. Koska asumme lähempänä molempien vanhempia voimme tehdä päivä- tai yhden yön reissuja entisten viikonloppuvierailujen sijaan. On myös helpompi pyytää sukulaisia käymään kun ajomatkaa tulee puolet entistä vähemmän. Seurustelun alkuvaiheilla reissaamisen yhteydessä pysähdeltiin paljon eri paikkakunnilla kahvittelemaan ja katsomaan nähtävyyksiä. Nyt on useampi vuosi vierähtänyt ilman erityisempiä pysähdyksiä, mutta olen jo miettinyt mielessäni valmiiksi mihin kaikkialle haluan taas pysähtyä lapsosen takia :]

Jossain vaiheessa elämää haluan myös kokeilla yöpyä b&b tyylisissä paikoissa ympäri Suomea. Tai veneillä saaresta ja paikkakunnasta toiseen. Tosin annan ajan näyttää milloin olen tarpeeksi "vanha" sellaiseen, nyt kun sellainen tuntuu enemmän eläkeläisten ajanvietolta. Kaikella kunnoituksella eläkeläisiä kohtaan! Ja pitäähän mun jättää jotain koettavaa niillekin ajoille ja päiville :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti