perjantai 18. huhtikuuta 2014

Happy happy, joy joy

Tänään se vihdoin ja viimein alkoi! Ratsastusharrastus :]

Tallilla minua oli vastassa mukava opettaja. Ensimmäiseksi käytiin hakemassa hevonen aitauksesta. Milto, 20-vuotias, suomenhevonen oli hellyttävä näky. Vähän möksö ilme ja leppoisa tahti. Just sopiva mulle! Otin hevosen matkaani ja lähdettiin karsinaan sukimaan tyyppiä kuntoon. Opettelin harjaukset, kavion putsaukset, satulan asettelun, suitsien laittamiset ym asiaan kuuluvat toimet. Milto oli super rauhallinen ja ihana tyyppi aloittelijalle. Vaikka ajaessani kotoa tallille mahassa vähän velloi ja jännitti, niin saadessani hevosen käsittelyyn jännitys hävisi. Kyllä mä tän opin.

Ensin mentiin ihan hyvän aikaa käyntiä ja harjoteltiin hevosen ohjaamista. Milton korvat olivat milloin mihinkin suuntaan hörössä. Kuulemma kun luottamus ratsastajaan kasvaa, niin hevosen korvat osoittavat ratsastajaan päin eivätkä reagoi häiriötekijöihin niin herkästi. En huomannut tarkistaa miten paljon Milton korvat vaelsivat lopputunnin aikana..

Sitten harjoiteltiin ravia ja lopuksi keventäen. Tunti meni ihan hurjan nopeasti, olisin voinut olla toisenkin heti perään. Sain opettajalta hyvää palautetta, rytmitaju ja se etten jännitä auttaa eteenpäin ja kehittymään. Tosi hyvä fiilis jäi tästä päivästä! Sanoin opelle, että käyn vielä toisella tallilla kokeilemassa ja sitten ilmoittelen jos jatkan tämänpäiväisessä paikassa.


Loppukevennykseksi. Mähän muuten olen allerginen heinälle ja varmaan hevosillekin heh heh.. Tiedostan ongelman, mutta en anna sen häiritä. Olinkin tosi helpottunut kun tallilla ja hevosen kanssa häärätessä ei tullut mitään oireita. Kotona sitten kuitenkin leuka rupesi kutiamaan ja nenänpää punoitti. En muistanut pestä käsiäni ennen tallilta lähtöä. Ei kuitenkaan mitään hengitysoireita, joten en aio huolestua allergiasta ja voihan olla, että nyt kun saan tasaisin väliajoin altistusta niin allergia helpottaa. Näin ainakin koirien kanssa toiminut :]

P.S. Huomenna herkkupäivä. Kaapissa odottaa suklaalevy, Fazerin sininen tietenkin, Kinder munia ja muita pienempiä suklaa-juttuja. Puolison sisko tulee yökylään. Hän on velho leipomaan joten herkkurintamalla odotukset korkealla :]

Hyvää pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti