perjantai 25. huhtikuuta 2014

Menopeli

Vuosi sitten alkoi kuumeinen rattaiden/vaunujen metsästys. Asuimme vielä tuolloin kaupungin keskustassa kerrostalon seitsemännessä kerroksessa. Taloyhtiön hissit oli jälkeenpäin lisätty ja rakenteista ja niiden rajoitteista johtuen hyvin hyvin ahtaat. kolme ihmistä mahtui epämukavasti hissiin. Vaunut koottuna, ei toivettakaan. Haastetta aiheutti myös se, että Hertan joutui kantamaan sekä ylös että alas jos hissi oli jumissa, ja sehän usein oli!

Selasin kaiken maailman nettisivut mitä vaan käsiini sain ja kiertelin paikallisia liikkeitä. Sitten yksi päivä se osui silmääni BabyStyle nimisen lastentarvikeliikkeen sivuilla. Bumbleride Indie rattaat. Aiemmin jo mainitsin kuuluvani siihen ryhmään joka valitsee autonkin värin perusteella. Samoilla linjoilla mentiin rattaidenkin kanssa. Väri oli mielestäni niin nätti ja rattaatkin hirmu sievät. Lempivärini on muuten vihreä ja en voinut vastustaa näitä.

Kuva osoitteesta Bumbleride

Onneksi silloisen kotikaupungin suurimpaan lastentarvikeliikkeseen sai tilattua kyseiset rattaat haluamallani, Green Papyrus, värillä ilman ostovelvoitetta. Sitten alkoi kuumeinen odotus. Vauvan odottaminen itsessään tuntui jo niin pitkältä ja muut odotettavat asiat siihen päälle ihan kärsimykseltä. Reilu kuukausi siinä kaikenkaikkiaan meni, mutta sitten tuli puhelu liikkeestä että rattaat ovat perillä. Raastoin puolisoni samana iltana katsomaan niitä ja kävi kuten arvasinkin. Tarrasin rattaisiin kiinni enkä halunnut enää päästää niistä irti. Rakastuin niihin, jos nyt rattaisiin voi rakastua. Puolisoni taas ei ollut kovin vakuuttunut. Hintakin oli paljon korkeampi mitä alunperin ajateltiin.

Hyvin puolia kuitenkin oli meidän elämäntilannetta ajatellen monta. Rattaat ovat kevyet, menevät kasaan taitettuna pieneen tilaan, etupyörän saa lukittua eteen tai taakse ja painoa rattaat kestävät kokonaisuudessaan max 25kg (20kg lapsen paino + 5kg tavaratila). Olin melkoisen itsepäinen ja rattaat lähtivät kotiin kanssamme. Pienellä säädöllä, luojan kiitos, rattaat myös mahtuivat hissiin ja helpottivat tulevaa arkea. Lapsosen synnyttyä tilasin lisäksi rattaisiin kuuluvan kantokopan Amazonista alla olevan kuvan mukaisella värityksellä, aqua.

Kuva osoitteesta Bumbleride


Rattaita mainostetaan myös juoksurattaina ja se oli yksi syy ostopäätökseen. Aktiiviurheilijalle näitä ei voi suositella, mutta minun kaltaiselle silloin tällöin hölkkäävälle nämä ovat oikein hyvät. Helpon ohjattavuutensa ja pienen kokonsa vuoksi erittäin näppärät myös kaupungissa. Yksi huono puoli rattaissa kuitenkin on. Selkänojan säätö on portaaton, mutta mekanismi minun mielestäni hankala eikä sitä saa toimimaan yhden käden tekniikalla. Joudun lukitsemaan pyörät ja kyykistymään rattaiden taakse säätääkseni. Hieman harmillista, mutta loppujen lopuksi aika vähän häiritsee päivittäisessä käytössä. Rattaisiin kuuluva sadesuoja ei myöskään ole kovin käytännöllinen, ajattelin tulevalle syksylle etsiä vaikka kirpparilta jonkun korvaavan tilalle. Arvosanaksi miinuspuolineenkin annan näille kuitenkin 9, on ne vaan niin kivan näköiset ja näppärät :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti