lauantai 26. huhtikuuta 2014

Hyötyliikunta kunniaan

Kuluneella viikolla on kroppa saanut taas ihan uudenlaista kyytiä! Aluksi kaivettiin 19 kuoppaa uusia timanttituijia varten. Sitten nosteltiin isot näkösuojat pois tontin reunalta. Uusien tuijien istutus, mullan kärrääminen kottikärryillä, salavista jääneiden kantojen sahaamista yms yms yms. Piha- ja puutarhahommat on siitä mukavia, että mielen lisäksi koko kroppa saa jumppaa ja virkistystä!

Tuijat ovat nyt paikoillaan. Aika köpön näköisiähän nuo vielä kun hankittiin 80cm-100cm korkuisia edullisen hinnan vuoksi. Isommat koot olisivat maksaneet ihan älyttömiä. No mikäs tuossa pihalla on ohikulkijoita katsellessa :] Ennen iltapuuhia kasteltiin vielä muita istutuksia ja ja harjasin laatoitukselta enimpiä hiekkoja ja kiviä pois. Piha alkaa muotoutua meidän näköiseksi. Usean vuoden kerrostaloelämän jälkeen tätä omaa pihaa ja omaa rauhaa osaa arvostaa ihan uudelta kantilta. On myös mielettömän ihana nähdä miten Hertta nauttii kiireettömästä pihan tutkimisesta ja miten lapsonen saa rauhassa ja turvassa tutustua uusiin juttuihin kuten nurmikkoon ja sen kätkemiin ölliäisiin.


Seuraavana pihalla olisi vuorossa pois nostettujen näkösuojien uudelleen sijoittaminen paljun likelle. Paljua ympäröi ennestään samanmoiset suojat, mutta ajattelimme ettei lisä pahitteeksi olisi. Ei kehtaa mennä uittamaan itseään kun ohikulkijoilla turhan hyvä katseluetäisyys. Yllättävän vähän minua kyllä haitannut tuo vieressä kulkeva tie. Oikeastaan kaupunkielämään tottuneena ollut mukavaa istua terassilla ja seurata ohi lipuvaa liikennettä. Tässä pitäjässä on muuten ihmeen paljon mopoautoja. Minun nuoruudessani ei olisi voinut edes unelmoida sellaisesta luksuksesta. Polkupyörä ja omat jalat kantoivat koulumatkat, talvella bussi jos laiskotti. Olenkin jo uhonnut ääneen, että meidän lapsoselle ei sitten moisia turhuuksia ostella. Aika näyttää käykö uho toteen vai taivunko minäkin yhteiskunnan paineiden alla.. Onneksi tuo lapsosen ei vielä sellaisista asioista ymmärrä, nurmikko on mieletön juttu ja äidin hassutukset naurattaa :]

Seuraavan kerran ajattelin hyötyliikkua ensi tiistaina polkemalla 4,5km hyvin mäkisen matkan tallille seuraavalle yksityistunnille ja sieltä takaisin kotiin. Pyöräni on vaihteeton ja mielenkiinnolla odotan miten ylämäkien taittaminen luontuu pitkän tauon jälkeen.. Pakostihan siinä kunto ainakin nousee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti