tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hiusten pesemisestä

Tuossa joku aika sitten kerroin vähän omasta tavastani hoitaa hiuksia. En tosiaankaan ole varmaankaan vuoteen käyttänyt suihkun puolella hoitoainetta, mutta luin jostain nettilehdestä uudesta villityksestä laittaa hiuksiin hoitoaine ennen shampoopesua. Näin ylimääräisen hoitoaineen saa huuhdeltua paremmin pois ja hiukset säilyvät kuitenkin helposti käsiteltävinä.

Tein toissapäivänä puolison äidille tilauslistan Natura Siberica tuotteista. Tilaukseen meni syvähoitava hiusnaamio, suoristusvoide ja hoitoaine. Oikeasti eniten ihastuin siihen miten kauniita nuo pullot ja putelit ovat. Nyt kuitenkin kuukauden käyttökokemuksella olen ollut tyytyväinen ja ajattelin jatkaa käyttöä.Nyt oli kuitenkin päästävä kokeilemaan lehdestä lukemaani niksiä ja prismassa kassalle kävellessä hiustenhoitokäytävä vaan sattui kätevästi matkan varrelle. Huomioni kiinnittyi Urtekramin Nordic Birch tuotesarjaan. Yllätyin siitä, että marketeistakin saa nykyään kohtuuhintaisia luonnonmukaisempia hoitotuotteita hiuksille. Oli siis pakko ostaa hoitoaine.

Kuva: spredas.lt

Tuoksu ei ollut kovin vetävä, jotain koivu-uutetta ilmeisesti. Levitin vesipestyihin hiuksiin. Laitoin ehkä vähän liikaa, mutta johtui siitä että kun hoitoainetta levitti hiuksiin niin hiukset jotenkin imaisivat sitä eivätkä tuntuneet liukkailta niinkuin yleensä hoitoaineen kanssa. Pois huuhdellessa kuitenkin huomasi, että ainetta lähti hiuksista ja hiukset tuntuivat jo siinä aika mukavilta. Sitten shampoopesu Oblepikha Siberica tyrnishampoolla. Levitän shampoota aina pelkästää juureen, latvoille riittää huuhteluvesi.

Tosiaan, hiuksissa säilyi kammattavuus ja takkuja ei juurikaan. Toki hiuksia pestessä takuilta välttyy kampaamalla hiukset ennen suihkuun menoa ja suihkussa hyvä sääntö ettei shampoolla mössää hiuksia ylös-alas-ylös-alas niin että hiukset oikein pääsevät sotkeentumaan. Minulle tämä pesujärjestys on varmaan hyvä siitäkin syystä, että juuresta hiukset tahtovat olla länässä ja latvoissa turhankin paljon kuohkeutta. Nyt taas oli toisinpäin :]

P.S. Eilen teki ihan hirmu paljon mieli hedelmiä, tänään taas ei voisi vähempää kiinnostaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti