tiistai 1. huhtikuuta 2014

Munakas

Teinpäs tuossa, olikohan se eilen, niin aika maukkaan munakkaan. Ei siinä oikeastaan sen ihmeempää ollut kuin että vatkasin kananmunien sekaan pari teelusikallista ranskankermaa. Tuli jotenkin tavallista kuohkeampi ja tykkäsin siitä, että makuun tuli aavistus happamuutta.

Pannu ei saa olla paistovaiheessa liian kuuma ettei munakkaan pohja pala. Miedolla lämmöllä kansi päällä tulee näköjään parasta. Juustoraasteen levitin pannulle munakerma seoksen päälle ennenkuin kananmuna ehti hyytyä. Itse tykkään paistaa munakkaan molemmilta puolilta. Kääntäminen vaatii vielä harjoittelua..

Lopputulos mukavan kuohkea ja maukas. Lisukkeina Kurkkua, tomaattia, porkkanaa, raejuustoa ja pekonia. Tapojeni vastaisesti jätin myös munakkaan maustamatta pippurilla tai suolalla. Hyvää oli sellaisenaan!

Syön kananmunia päivittäin enkä ole oikeastaan ollut huolissani kolesterolista ym koska yleiset tutkimustulokset ovat vielä jokseenkin ristiriitaisia. Pitäisikö minun kuitenkin kiinnittää huomiota siihen miten monta kananmunaa esin viikkotasolla tulee syötyä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti