perjantai 4. huhtikuuta 2014

Perjantaipunnitus ja porkkanamehu

Kuten edellisessä blogitekstissäni jo aika suoraan vihjasin, niin en malttanut odottaa huomiseen vaan tein punnituksen tänään. Ei ollut turha reissu vaa-alla nimittäin lukema näytti -1.1kg viikon takaisiin. Eli yhteensä painoa on tippunut 2.8kg. Ei hassummin. Tosin jostain syystä vaa-alta noustuani ja aamupuuhiin ryhdyttäni olin pahalla päällä. En ainakaan vielä osaa nauttia saavutuksestani. Mikä lie vaivaa mieltä?

No vähän kokeilua sitten taas. Äitini antoi minulle varmaan joskus seitsemän vuotta sitten Magic Bullet nimisen tehosekoitin-sarjan. Olen piilotellut sitä kaappien kätköissä siltä varalta, että äiti kysyy olenko käyttänyt laitetta. En uskonut tuotteeseen koska se oli aikoinaan tv-shopista tilattu. Mitä ajan haaskua sanon nyt ja häpeän ennakkoluulojani!

Saimme Kenwoodin hienon monitoimilaitteen pari vuotta sitten joululahjaksi. Nyt uudessa kodissa syystä tai toisesta moottori leikkasi ilmeisesti kiinni ja alkoi savuttamaan. Käyttökieltoon koko vehje buu! No sitten etsimään kuumeisesti jotain kivaa ja trendikästä blenderiä smoothien tekoa varten. Tehtiin vertailuja ja todettiin, että Wilfa BL-1200 olisi hyvä. Ei kuitenkaan päästy heti kaupoille ja jotain piti säätää iltapalaksi niin kaivoin tuon Magic Bulletin keittiön ylimmästä kaapista muiden tavaroiden takaa.

Se toimii ja se toimii vielä yllättävän hyvin! Saa tehtyä smoothien suoraan kuppiin josta sen voi nauttia tai isommassa kulhossa josta saa ainakin pari reilua annosta. Tänään kuitenkin halusin kokeilla jotain ihan muuta kuin smoothieta. Porkkanamehua nääs! Magic Bulletin mukana nimittäin tuli myös mehupuristimen osat. Ja eikun hommiin.

Pilkoin kolme isoa porkkanaa

Lounaaksi eilisiä kasviksia kookoscurryssä lammasnakkien kanssa, porkkanamehua ja ylijäänyttä kuivaa raastetta.

Porkkana oli yllättävän haastava ainesosa mehua varten, kone sai tehdä tosissaan töitä. Väri on mielettömän kaunis kyllä, mutta maku... noh en haluaisi sanoa sitä pahaksi, mutta vaikeasti lähestyttäväksi kyllä. Maku on todella voimakas ja yksi kulaus riittää pitkäksi aikaa. Puolison kanssa nyt siemailemme tästä pienestä lasista loppupäivän, että saamme tämä tehojuoman kulutettua.

Mehun puristamisesta tulee myös paljon tuota mäskiä. Kuivaa, sahanpurun omaista jauhetta. Yritin syödä sitä lounaan yhteydessä. Sekin meni melkoisella vaivalla alas. Opimme tästä siis sen, että porkkanan eri ainesosia ei kannata lähteä erottelemaan. Miksi pilata jotain mikä sellaisenaan maistuu hyvältä.

Kokeilu saa jatkoa vielä illalla tuossa n. klo 18 aikoihin kun Hertalla koittaa toinen ruokailuhetki. Jos saisin tuon mäskin vaikka vähän kerrallaan tuputettua nakkeroiselle..


5 kommenttia:

 1. Porkkanamehu kuulostaa herkulliselle :) T

  VastaaPoista
 2. Pitäisi varmaan joskus kokeilla kaupan versiota ja sitten miettiä, että mikä meni pieleen omassa kokeilussa :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Porkkanamehu on ihanaa! Tein yhtenä keväänä sellaista kokeilua, että join varmaankin 0,2-0,5 litraa päivässä. Halusin testata, ruskettuisinko kesällä paremmin, jos elimistössä olisi niin paljon beetakaroteenia että sitä alkaisi varastoitua ihonalaisiin kudoksiin (tilan nim: carotenosis tjs.) Toimi! Minusta tuli väliaikaisesti ihan keltainen. En tee kokeilua enää koskaan uudelleen.

  Tuosta mäskistä: olen itsekin miettinyt, mihin sitä voisi käyttää. Yritin tehdä siitä porkkanapullia, yritin syödä sitä sellaisenaan (kuten huomasit, ei kantsi).

  http://steamingpotsofshit.blogspot.fi/2011/02/porkkanapullat.html ..tässä mitä silloin kirjoitin aiheesta, eli saman mitä itsekin totesit, porkkana on kokonaisena parhaimmillaan!

  VastaaPoista
 4. Hehe, enpä tullut ajatelleeksi tuota värikylläisyyden lisääntymistä :D Mulla saattaa hetki mennä, että tulee edes kaupan porkkanamehua ostettua. Sen verran tujua settiä toi oma mehu oli.. Koira söi ihan tyytyväisenä mäskiä, ei vissii se maku aina ole niin justiinsa pienelle nakille.

  Ihan sairaan herkullisen näköisiä muuten noi porkkanapullat, vaikka maku ei sitten ihan vissiin kohdannut ulkonäköä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomuporkkanoista tehty mehu on muuten paljon herkullisempaa. Muutenkin kannattaa valita vaan makeita porkkanoita, jos maistuu hiukankin kitkerälle puraistessa niin ei se mehunakaan maistu! Meillä puoliso tekee välillä kaikille aamumehut sekoittamalla porkkana- ja appelsiinimehua, tosi hyvää.

   Koirallehan tuota varmaan saa menemään :D tai jos olisi vaikka vuohi lemmikkinä.

   Poista