tiistai 22. huhtikuuta 2014

Purkkiparaati

Herkkupäivä ei onneksi pelkästään maaten ja mässäillen mennyt. Pientä puuhaa oli ulkona ja sisällä. Minä vaikutin enemmän sisällä, puoliso sitten pihalla.

Meille kertyy nykyään aika paljon Muksu-lasipurkkeja, koska olen alkanut ostamaan lapsoselle valmiita hedelmäsoseita. Muksu-merkkiä siksi, että siinä on ollut suuremmat hedelmäpitoisuudet kuin esimerkiksi Piltti-purkeissa vaikka on meille Pilttiäkin ostettu aluksi jonkun verran. Pienen piston tunnen sydämessani, kun valmista kaupan soosia tarjoan lapsoselle, mutta ehkä sellaiset pienet helpotukset arkeen on ihan ok. Kasvissoseet ja liharuoat olen tehnyt itse tuoreista raaka-aineista.

Takaisin niihin purkkeihin, niitä rupesi kertymään astiakaappiin. Osan olen hyödyntänyt tosiaan soseuttamalla hedelmiä ja marjoja pakkaseen valmiiksi, mutta lapsonen ei vielä ole ottautunut kokkailuihini. Puoliso saikin sitten hyvän käyttötarkoituksen purkeille!

Tarvikkeet: valkoista paperia, kontaktimuovia, värikyniä, kuviosakset ja lasipurkkeja kansineen

Tadaa! Maustehylly ojennukseen, purkit jopa aakkosjärjestyksessä.

Aluksi mausteita ostaa niissä lasipurkeissa. Kun ne tyhjenevät niin ostetaan täyttöpusseja. Yleensä vaan käy niin, että ei tule tyhjennettyä pussia lasipurkkiin ja sitten kaappi on täynnä pusseja ja purkkeja ja kaaosta!! Nyt sitten purkit on ojennuksessa, ainakin toistaiseksi ja täyttöpusseja on helpompi tyhjentää tuollaiseen isompi kaulaiseen lasipurkkiin. Vielä on kasa pusseja odottamassa omaa purkkiansa, täydennetään kaappia sitä mukaa kun lapsonen syö purkkeja vapaaksi.


Ilman eväitähän tämä ponnistus ei suinkaan olisi onnistunut. Kaivoin pakastimesta ruisleipää ja jääkaapista maapähkinävoita. Yleensä sipaisen tuohon päälle vielä vähän hilloa, mutta sellaista ei tällä kertaa löytynyt kaapista. Om nom nom :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti