keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mitä kuuluu Pererro?

Kolmannen viikon viimeinen päivä on lopuillaan. Tässä vähän koottuja tuntemuksia..

Sellainen kummallinen olo ollut tällä viikolla. Keho on tottunut siihen, että kaksi lämmintä ateriaa riittää päivässä. Aamupalan koko on niukentunut, tuhdimpia ei tahdo jaksaa tai masu tuntuu liian pinkeältä. Välipala ja iltapalasmoothie tulee syötyä tai sitten ei. En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia. Rutiini on kuitenkin tullut päälle. Enää ei tarvitse kovinkaan paljon miettiä mitä saa ja ei saa syödä.

Hassuinta tässä kaikessa kuitenkin on se, että kun saa syödä mahansa täyteen eikä tarvitse nähdä nälkää niin tulee tunne että onkohan tässä mitään järkeä?!? Kylläinen olo ruokkii mielessä sellaista ajatusta, että en minä varmasti tästä hoikistu kun en näe nälkää eikä napani ole kiinni selkärangassa. Siitä taas päästäänkin siihen miten nurinkurin voi asioita ajatella. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jopa terveelliseen ja pitkän tähtäimen laihduttamiseenkin kuuluu se, että syödään riittävästi. Nälkää ei pitäisi joutua näkemään vaan pitäisi oppia suhteellistamaan nautittavan ruoan määrä ja laatu kulutuksen määrään. Ja kuitenkin minä ja varmasti moni muukin sortuu siihen ansaan, että pitäisi olla nälkä että mitään voisi kuvitella tapahtuvan. Mistä tällainen ajattelutapa oikein tulee?

Ainakin tuore, terveellinen ruoka tulee kalliiksi! Ruokakustannukset ovat nousseet huimasti. En siis yhtään ihmettele, että perheissä syödään miten syödään näillä hinnoilla varsinkin jos on iso perhe kyseessä. Olen yrittänyt ostaa kerralla isompia määriä, mutta edelleen joutuu käymään monta kertaa viikossa kaupassa. Toisaalta taas sitten hyvä asia ettei jääkaappi ole liian täynnä ja ruokaa pääse pilaantumaan. Pihallakaan ei ole vielä kompostoria niin biojätteen määrän olisi suotava saada minimiin.

Kuitenniin, olo on ihan mukava! Eilinen shoppailu piristi ja rohkaisi kaivamaan kesävaatelaatikoita. Jotkut kivat releet mahtuvat jo päälle, ei siis turhaa työtä silläkään saralla. Tässähän jopa säästää rahaa kun vanhat vaatteet tuntuvat kuin uusilta. Huomenna menen ostamaan itselleni henkilövaa-an. En tiedä onko se pidemmän päälle järkevää, mutta juuri nyt uskoisin sen kannustavan kun saan mitattua painoni säännöllisesti. Yritän malttaa mieleni ja tehdä seuraavan punnituksen vasta lauantaina. Mutta saa nyt nähdä, että kykenenkö siihen :D

P.S. Basilika porskuttaa menemään. En ole käyttänyt sitä viikkoon ruoanlaitossa joten osa lehdistä on ehtinyt saada jo reilusti kokoa :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti